cebulki glazurowane

cebulki glazurowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe cebulki

    400 g
  • masło

    2 łyzki
  • cukier

    2 łyzki
  • bulion

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulki obrac oplukac,sparzyc wrzaca woda,osaczyc i obsmazyc na masle.W płaskim garnku zrumienic łyzke cukru,włozyc cebulki mieszac i smazyc 1 minute.Nastepnie zalac bulionem posolic,dodac 1 łyzke cukru i dusic tak długo az beda miekkie,a bulion zupełnie sie wygotuje.Podawac do wieprzowiny lub urzywac do dekoracji potraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

14.11.2012 13:39
pycha!;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat