Schab ze śliwką i morelą Eli

Schab ze śliwką i morelą Eli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1.5 kg
  • papryczki chili z zalewy

    2 sztuki
  • miodu wielokwiatowego

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • olej ryżowy

    1 łyżka
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżka
  • imbir w zalewie

    1 czubata łyżka
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • trawa cytrynowa

    1 (z zalewy)
  • ocet ryżowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

15 dkg suszonych moreli
20 dkg suszonych śliwek

glazura:
4 łyżki keczupu ostrego
4 łyżki dżemu morelowego
2 łyżki sosu śliwkowego Tao Tao
śliwki które nie zmieściły się w schabie

rękaw do pieczenia

Umyty schab wysuszyć ręcznikiem papierowym.Trawę cytrynową i papryczki chili drobniutko posiekać.Połączyć wszystkie składniki marynaty,posmarować schab i włożyć do lodówki na noc.Śliwki i morele namoczyć w letniej wodzie.Schab oczyścić z marynaty i wysuszyć ręcznikiem papierowym.Naciąć schab długim nożem przez środek i w otwór włożyć (z obu stron)śliwki i morele.Składniki glazury zmiksować.Schab włożyć do rękawa i posmarować ze wszystkich stron glazurą.Zabezpieczyć końce rękawa.Schab położyć na blasze i piec wpiekarniku nagrzanym do 190 stopni przez godzinę.Po godzinie pieczenia rozciąć rękaw i piec jeszcze pół godziny,żeby schab się zrumienił.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

04.02.2011 06:37
Pięknie wygląda

Islanzadi

15.10.2010 00:43
Coś wspaniałego...

Emilia22

30.09.2010 09:02
apetyczny

jolajka

28.09.2010 07:36
super wygląda i pewnie tak smakuje

banditka

07.09.2010 09:44
już wyobrażam sobie smak :)

gusia1000

01.09.2010 00:13
Ze śliwką, to już robiliśmy, ale jeszcze do tego z morelą, to nie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat