Kaszka manna z owocami kandyzowanymi, orzechami i miodem

Kaszka manna z owocami kandyzowanymi, orzechami i miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • mleko kokosowe

    2 szklanki
  • Przyprawa do owsianki

    1 łyżeczka
  • miodu wielokwiatowego

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • orzechy piniowe

    1 łyżka
  • orzeszki pistacjowe

    1 łyżka
  • orzechy nerkowca

    1 łyżka
  • mango kandyzowane

    1 łyżka
  • ananas kandyzowany

    1 łyżka
  • kandyzowana papaja

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kaszka manna z owocami kandyzowanymi, orzechami i miodem

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie orzechy prażymy na rozgrzanej patelni.

2. W garnku gotujemy mleko, dodajemy kaszę mannę, przyprawę do owsianki, kandyzowane owoce, gotujemy cały czas mieszając, aż kaszka zgęstnieje.

3. Owsiankę przekładamy do miseczek, posypujemy orzechami i skrapiamy miodem.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat