Zupa Eli z maślanki

Zupa Eli z maślanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • maślanka mrągowska

    1 litr
  • mąka pszenna

    3 duże łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę,zalać 1 litrem wody,dodać kostkę bulionową,kminek i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Mąkę dodać do maślanki i dokładnie wymieszać,żeby nie było grudek.Wlać do ziemniaków i gotować parę minut,żeby mąka nie była surowa i zagęściła zupę.Jajka dokładnie roztrzepać i wlewać cienkim strumieniem do zupy,ciągle mieszając.Z jajek zrobią się takie kłaczki.Do gotowej zupy dodać surowe masło,doprawić do smaku solą i maggi.Podawać ,gdy masło się całkowicie rozpuści w zupie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

07.08.2011 12:39
Rzeczywiscie - intrygujace

ZEWA

09.06.2011 00:38
a to ciekawe

indi

23.05.2011 20:41
ciekawe

oliwkowa

05.04.2011 22:01
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat