Potrawka z żołądków drobiowych Eli

Potrawka z żołądków drobiowych Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1/2 kg
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • pieczarki

    1/4 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • duży biały por

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • paseczki bambusa z zalewy

    1 łyżka
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżka
  • sos sojowy grzybowy

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • imbir

    1 pokrojony
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
  • sos chili

    1 (czosnkowy)
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

500 g grubego makaronu-ja dałam muszelki

Umyte żołądki zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i ugotowac do miękkości.Wyjąć z wywaru(wywar zachować na zupę),ostudzić i pokroić w paseczki.Por pokroić w półkrążki,pieczarki w ćwiartki,paprykę w prostokąty,marchewkę w ćwierćkrążki,cebulę w piórka.Marchewkę zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty i odcedzić.Żołądki przesmażyć na oleju i przełożyć do rondla.Na pozostałym po żołądkach oleju,przesmażyć pieczarki z cebulą i dodać do żołądków.Przesmażyć pora i paprykę i dodać do żołądków razem z marchewką.Dodać sosy,imbir,bambusa,czosnek granulowany,wymieszać,podlać wodą i dusić 10 minut.Doprawić solą,pieprzem i maggi do smaku.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda,wlać do potrawki,wymieszać i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerzy wyłożyć makaron.W koło makaronu wyłożyć potrawkę.Smacznego,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

oliwkowa

04.05.2011 13:10
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat