Kartoflanka z kaszą manną

Kartoflanka z kaszą manną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    0,25 szklanki
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 plasterek
  • bulion drobiowy

    1,5 litra
  • kucharek

    do smaku
  • posiekana zielenina

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    4 ziarenka
  • ziele angielskie całe

    2 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion, do buliony dodać warzywa, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie, następnie dodać kaszę manną. Należy uważać wsypując ją do garnka, żeby nie wytworzyły się nieapetyczne grudki. Ja zawsze sypie kaszę delikatnie po całej powierzchni zupy, nie w jednym miejscu. Zupę należy gotować przez kilka minut, aż kasza napęcznieje. Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną Kucharka. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną. Zupę możemy przygotowywać z mięsem lub bez niego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

28.09.2013 19:55
super zupa

Wafelek2601

22.01.2013 00:34
Pyszna zupka, taką lubię

Kate131

10.11.2011 08:57
smaczna

KasiaK90

27.09.2011 08:52
pycha

manaika

02.03.2011 23:56
chętnie spróbuję

Smakosz6

28.11.2010 21:37
mniam

Monika193

05.09.2010 17:13
z pewnością pyszna

Margo1

01.09.2010 16:56
A jaka apetyczna

Iwusia

01.09.2010 00:11
Pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat