Śledzie w oleju z majerankiem

Śledzie w oleju z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 sztuki
  • majeranek Prymat

    4 łyżeczki
  • gorczyca

    4 łyżeczki
  • olej

    1 szklanka
  • matijasy

    1 wiaderko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie. Pokroić na kawałeczki. Osobno poszatkować cebulę. W misce lub słoiku układać warstwy śledzi, cebuli a następnie majeranku i gorczycy. Robić tak aż do wyczerpania składników. Na koniec polać wszystko olejem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie składniki \"przegryzą\" się ze sobą a cebulka zmięknie

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

13.11.2012 13:45
moje pyszności;D

bogumiła3

29.09.2010 22:22
super

misia53

18.09.2010 17:03
Z majerankiem nigdy nie robiłam

bogumiła3

14.09.2010 22:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat