zupa,krem kalafiorowy

zupa,krem kalafiorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    . .
  • kalafior

    1/2 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • por

    . biała część
  • ziemniaki

    3-5 szt.
  • natka pietruszki

    . .
  • koperek

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W stawiamy wodę,tak około 2,5 litra,w zależności od potrzeb, i zagotowujemy wrzucamy kostki rosołowe i kalafior,marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.Zagotowujemy a gdy będą miekkie wyjmujemy.Pozostawiamy kilka różyczek kalafiora do dekoracji a pozostałe warzywka miksujemy.Dodajemy do zupy i mieszamy.Dodajemy posiekaną natkę i koperek,wkładamy do garnka pozostawione kawałki kalafiora.Możemy dodać troszkę smietany do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

22.09.2010 14:36
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat