Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    30 dkg
  • pieczarki

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • olej

    5 łyżek
  • papryka czerwona

    4 szt
  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, odciąć na grubość 2 cm wierzch z ogonkiem, wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojone pieczarki i poddusić dodać mięso i podsmażyć na końcu doprawić. Napełnić papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika 150 st na około 50 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

07.01.2014 09:19
uwialbiam paprykę nadziewaną, super

Dorota59

01.06.2013 20:31
moje jedzonko

misia53

20.08.2012 21:33
bardzo lubię taką papryczkę z sosem pomidorowym

Krystyna32

08.06.2012 11:21
świetny przepis

teresa18

04.07.2011 20:55
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat