bouef strgonow

bouef strgonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 g
  • cebula biała

    2
  • masło

    30 ml
  • koncentrat pomidorowy

    30 ml
  • śmietana 12%

    200 ml
  • mąka pszenna

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie paski i obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy się zrumieni dodać mięso i podsmażyć na intensywnym ogniu. Dodac bulion, smietanę, koncentrat pomidorowy, przyprawy i posolić do smaku. Dusić około 10 min. Podawać z bułką lub zmieniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat