sznycle faszerowane pieczarkami

sznycle faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec

    400 g
  • pieczarki

    100 g
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • śmietanka

    150 ml
  • tymianek

    1 łyzeczka
  • masło

    3 łyzki
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2 łyzki
  • bułka tarta

    3 łyzki
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

    1 pokrojona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso pokroic na 8 cieniutkich sznycli,kazdy podzielic na pół i lekko rozgniesc.Warzywa i pieczarki oczyscic,posiekac i udusic na łyzce masla.Dodac przyprawy zielona pietruszke,smietanke,rozłozyc na połowie sznycli ,przykryc pozostałymi panierowac w mace,jajkach i bułce.Smazyc na reszcie masła po 5 minut z kazdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat