Pita z gyrosem i warzywami.

Pita z gyrosem i warzywami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowania przyprawy kebab-gyros

    1/2 opk
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • papryki czerwonej

    1/2 szt
  • papryki żółtej

    1/2 szt
  • pomidorków koktajlowych

    20 szt
  • majonezu

    1 łyżka
  • natki pietruszki

    1 garść
  • pieprz i ew.sól

    do smaku
  • pita

    5 szt
  • indyk

    40 dag
  • ser ricotta

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, wsypać przyprawę gyros, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Papryki,pomidorki opłukać.Papryki i ogórki kiszone pokroić w cienkie paseczki,pomidorki przekroić na połówki.
Ser ricotta zmiksować z majonezem,wsypać natkę i doprawić.
Mięso usmażyć na małej ilości oleju.
Placki pita przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gorących placków nakładać na zmianę mięso i warzywa, pomiędzy warstwy nakładać sos.Jeść gorące.Nawet dzieci chętnie zjedzą taki posiłek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

19.02.2013 06:29
smacznie wygląda;)

maciek7

19.12.2011 19:24
pycha

ZEWA

07.06.2011 14:14
oj Ewcia, Ewcia, same pyszności

eli_555

04.12.2010 21:52
pysznie wygląda

Mati13

17.09.2010 13:02
fajne:)

misia53

06.09.2010 23:42
Dawaj ta pita

cukiereczek

01.09.2010 08:11
Pita lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat