Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip grzybowo-grillowy

5.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Niezwykle oryginalny w smaku dip grzybowy świetny do mięs z grilla. W tym przepisie użyto maślaków, ale możecie zastąpić je pieczarkami. Spróbujcie!

Składniki:

ogórki kiszone 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól szczypta
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
majonez tradycyjny 2 łyżki
Musztarda grillowa Prymat 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
maślaki 1 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Dip grzybowo-grillowy

Ogórki i maślaki osączyć z zalewy drobniutko pokroić nożem na desce, czosnek obrać przecisnąć przez praskę, włożyć składniki do miski doprawić do smaku solą i białym pieprzem ,dodać musztardę majonez i ketchup wymieszać wszystko razem. Wstawić do lodówki na 1 godzinę aby składniki się przegryzły. Podawać jako dodatek do mięs z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 09.09.2013 15:58
ciekawe, wypróbuje:)
Konczi 07.09.2013 15:40
fajny pomysł :D
fotoviderek 07.09.2013 12:07
Świetny dip:)
treonina 06.09.2013 23:40
muszę wypróbować!
Kuchenka 06.09.2013 23:28
fajne...może wykorzystam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak