Biszkopt z masą Kubusiową

Biszkopt z masą Kubusiową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9 szt
  • mąka

    9 szt
  • cukier

    9 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • MASA KUBUŚ

  • sok Kubuś

    1 l
  • budynie śmietnkowe

    2 opak
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę podczas ubijania dodać cukier.

Gdy piana będzie ubita, dodawać po woli żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać, piec około 25-30 minut w 170 stop.

Po upieczeniu przekroić ciasto na pół by powstały 2 placki.
MASA
Odlać 1,5 szkl soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szkl soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Biszkopt przełożyć gotową masą.



Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

27.01.2012 21:41
Jeszcze nigdy nie spotka?am si? z mas? z Kubusia! Co za pomys?! :)

Mirka-Ludomila

01.06.2011 11:10
smaczny

Magdalena1110

09.02.2011 07:31
lubię słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat