Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło z kaszy i jajek

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać. Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.

Składniki:

Składniki:

kasza orkiszowa 50 gramów
kasza gryczana 50 gramów
jajko 5 sztuk
por (biała część) 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy białą kaszę gryczaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło z kaszy i jajek

Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
Natkę siekamy.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.02.2019 14:43
Bardzo ciekawy przepis na smarowidło :)
Bożena Matuszczyk 04.02.2019 10:09
Gratuluję pomysłu .Smakowite smarowidło.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak