Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Luzowane udka z kabanosem i oscypkiem

5.0
(19)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Delikatne roladki, które zrobiłam z udek wyluzowanych. Jako nadzienie dodałam oscypka, może też być inny ser oraz kabanosy i suszone pomidory. Proste fajne roladki na obiad, a można też spakować sobie do pracy i zjeść na zimno.

Składniki:

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk
kabanos 70 gramów
pomidory suszone 6 sztuk
oscypek 15 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0.5 łyżeczki
papryka mielona 0.5 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 0.5 łyżeczki
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Luzowane udka z kabanosem i oscypkiem

Oscypka ścieram na tarce jarzynowej. Do miski wlewam olej, dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną, przyprawę do kurczaka, wkładam udka i obtaczam je dokładnie w przyprawach. Odstawiam na godzinę do lodówki. Na każdym kawałku udka w środku, układam łyżkę oscypka, dodaję trzy kabanosy, pomidora suszonego. Zwijam w roladę i spinam wykałaczkami. Udka smażę na oleju rozgrzanym, obracając z każdej strony od czasu do czasu około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.01.2019 10:53
Znakomite roladki, muszą smakować wybornie.;)
bietka 30.01.2019 10:44
Ależ to mięsko musi być pyszne : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak