makaron z serem plesniowym

makaron z serem plesniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    5oo
  • ser pleśniowy złocisty

    250
  • śmietana 30%

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente.
Boczek pokrojony w kostkę podsmażamy, aż wytopią się z niego skwarki. Odstawiemy na chwilę.
Na dużą patelnie wlewamy śmietanę, wrzucamy skwarki (bez wytopionego tłuszczu) i ser pleśniowy (starty lub pokruszony). Kiedy składniki ładnie się połączą dodajemy makaron. Mieszamy i jakiś czas (3-4 minuty) podsmażamy, dodając trochę przypraw.
Po nałożeniu na talerz posypujemy ziołami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

04.11.2011 14:03
Fajny przepis! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat