zrazy nelsonskie

zrazy nelsonskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    2 łyzki
  • Wywar:

    250 ml
  • grzyby suszone

    5 szt
  • madera

    100 ml
  • kartofle

    8 szt
  • sól, pieprz

  • polędwica

    600 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule posiekac i przesmazyc na polowie masla.Dopdac 1 łyzke maki ugotowane pokrojome grzyby ,wywar i madere zagotowac mieszajac,przyprawic.Kartofle umyc obrac pokroic na ósemki i ugotowac.Mieso umyc pokroic na plastry,opruszyc sola pieprzem i reszta maki.Zrumienic na pozostałym masle i włozyc z kartoflam,i do sosu.Dusic przez 10 minut w szczerlnie przykrytym rondlu.,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat