Wątróbki indycze z glazurowanymi w miodzie gruszkami i truskawkami podane na ciepłych tostach z chałki

Wątróbki indycze z glazurowanymi w miodzie gruszkami i truskawkami podane na ciepłych tostach z chałki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki indycze

    400 g
  • mąka

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    0,5 szklanki
  • chałka

    kilka kromek
  • cukier

    100 g
  • masło

    50 g
  • miód pitny

    40 ml
  • winiak

    40 ml
  • gruszki

    4 świeże sztuki
  • truskawki świeże

    100 g
  • mięta świeża

    kilka listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić cukier. Gdy osiągnie konsystencję karmelu, dodać masło i gruszki. Całość dusić 10 minut, dodać posiekaną miętę, winiak i miód pitny. Zestawić z ognia.
Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry o grubości 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanej patelni. Gorące wątróbki ułożyć na tostach z chałki. Podawać z glazurowanymi gruszkami i truskawkami udekorowanymi świeżą miętą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (73)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paulina2157

04.02.2013 15:14
indyczych wątróbek jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakują z tymi owocami

zbysiowa

05.11.2012 22:04
O matko, jakie to musi być dobreee:))

Ewa/kalapurtka

19.08.2012 20:25
Pycha

magdziorka6

19.01.2012 17:03
odważne połączenie,a wątróbeczki indycze są pyszne:-)

Tika4444

06.10.2011 09:27
fajny przepis

Tika4444

06.10.2011 09:27
fajny przepis

Tika4444

06.10.2011 09:27
fajny przepis

kotlet

03.05.2011 23:43
wyglądają smakowicie

Jaheira11

27.04.2011 23:38
wygląda rewelacyjnie

Piotr48

20.04.2011 13:55
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat