Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem

Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Placuszki z dodatkiem budyniu i mąki są bardzo pyszne, delikatne, mają chrupiącą skórkę, pierwszy raz ale nie ostatni zrobione, można różne smaki budyniu dodawać i różne owoce. SMACZNEGO!!!

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mąka tortowa

    1.5 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 łyżka
  • mleko 3,2%

    0.5 litra
  • jabłka antonówki

    3 sztuki
  • olej rzepakowy

    1 litr
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem
Białka ubić mikserem ze szczyptą soli na bardzo sztywno, wsypać budyń, cukier wanilinowy, cukier, mąkę, wlać mleko i mikserem połączyć składniki.
Krok 2 - Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem
Obrane jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać.
Krok 3 - Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem
Na bardzo gorącym oleju smażyć nie duże porcje placuszków na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy a potem na talerz.
Krok 4 - Budyniowe placuszki waniliowe z jabłkiem
Placuszki przed podaniem posypać pudrem cukrem.
w mojej kuchni
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

4 tygodnie temu
Dziękuję, polecam.

bietka

4 tygodnie temu
Bardzo smaczne placuszki :)

Bożena Matuszczyk

4 tygodnie temu
Smakowite placuszki, porywam na śniadanko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat