Tapioka z musem z mango Zewy

Tapioka z musem z mango Zewy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Przymierzałam się od dawna do zrobienia tego deseru. W końcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo. Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji, ale wiecie co ? To jest dobre.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • mleko

    100 mililitrów
  • perełki tapioki

    100 mililitrów
  • cukier

    2 łyżki
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
  • mango z puszki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mleko kokosowe wymieszać w garnku ze zwykłym mlekiem.
Wsypać kuleczki tapioki i zostawić na około 3 godziny.

Potem dodać cukier i ekstrakt i postawić garnek na ogień.
Gotować tapiokę cały czas mieszając do momentu aż tapioka zrobi się szklista.

Gotowy deser z tapioki rozdzielić do szklanek i na wierzch rozlać zmiksowane mango. Deser podawać jeszcze ciepły.

ZEWA
1 szklanka mango to jedna szklanka zmiksowanego już owocu mango.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

09.11.2018 11:50
Wygląda rewelacyjnie i kusząco i nie mam wątpliwości że nie jest smaczny.;)

Bożena Matuszczyk

05.11.2018 22:48
Dla mnie pychotka;)

ZEWA

09.11.2018 10:29
Dziękuję, deser jest bardzo smaczny i taki nietypowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat