Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapioka z musem z mango Zewy

5.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przymierzałam się od dawna do zrobienia tego deseru. W końcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo. Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji, ale wiecie co ? To jest dobre.

Składniki:

mleko kokosowe 1 puszka
mleko 100 mililitrów
perełki tapioki 100 mililitrów
cukier 2 łyżki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
mango z puszki 1 szklanka

Porada

1 szklanka mango to jedna szklanka zmiksowanego już owocu mango.

Przepis i sposób przygotowania na: Tapioka z musem z mango Zewy

Mleko kokosowe wymieszać w garnku ze zwykłym mlekiem.
Wsypać kuleczki tapioki i zostawić na około 3 godziny.

Potem dodać cukier i ekstrakt i postawić garnek na ogień.
Gotować tapiokę cały czas mieszając do momentu aż tapioka zrobi się szklista.

Gotowy deser z tapioki rozdzielić do szklanek i na wierzch rozlać zmiksowane mango. Deser podawać jeszcze ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 09.11.2018 11:50
Wygląda rewelacyjnie i kusząco i nie mam wątpliwości że nie jest smaczny.;)
Bożena Matuszczyk 05.11.2018 22:48
Dla mnie pychotka;)
ZEWA 09.11.2018 10:29
Dziękuję, deser jest bardzo smaczny i taki nietypowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak