Mielone z jajkiem

Mielone z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąso mielone z łopatki

    0,5 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz, Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • jaja na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Dodać jajko,musztardę i doprawić do smaku. Uformować 6 placków do każdego włożyć jajko gotowane i dobrze zawinąć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

11.01.2013 07:39
Ładnie i apetycznie wyglądają takie odmienione kotlety.

Krystyna32

28.01.2012 00:11
pycha

Ewelina47

04.10.2011 08:43
coś nowego

Ela15

30.03.2011 11:48
super, muszę spróbować

mili_kati

07.10.2010 23:24
już robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat