Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z gruszkami i borówkami
W misie robota z nożami do siekania połączyć składniki.
Podzielić na 2 części (1/3 i 2/3).
Większą częścią wylepić dno blaszki o wymiarach 34 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić na pół godziny do lodówki, a resztę ciasta zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki.
Gdy ciasto się chłodzi ugotować budyń i pokroić na kawałki obrane i pozbawione gniazd nasiennych gruszki.
Blachę wyjąć z lodówki, rozłożyć na cieście gruszki, posypać borówki i wyłożyć jeszcze ciepły budyń. Potem rozdzielić resztę ciasta na budyniu.
Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.