Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z coolwarp i kurczaka wędzonego
Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.
Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.
Marchew kroimy na większe kawałki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
Kapustę szatkujemy.
Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.
Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na wolnym ogniu.
Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.
Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Zupę podajemy z tartym parmezanem.