Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagową są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam na obiad.

Składniki:

Kotleciki:

filety z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
fasola szparagowa 200 gramów
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Filet z piersi kurczaka kroję w mała kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę.

2. Do miski przekładam mięso, fasolkę i cebulę. Dodaję jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.

3. Z masy formuję owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażę kotlety na rumiano z dwóch stron. Podaję z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak