Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagową są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam na obiad.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotleciki:

  • filety z kurczaka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • fasola szparagowa

    200 gramów
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    50 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Filet z piersi kurczaka kroję w mała kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę.

2. Do miski przekładam mięso, fasolkę i cebulę. Dodaję jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.

3. Z masy formuję owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażę kotlety na rumiano z dwóch stron. Podaję z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat