Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z jeżynami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszne i delikatne babeczki z jeżynami. Prawdziwy smak lata. Idealne na słodką przekąskę w ciągu dnia, gdy dopadnie nas głód.

Składniki:

Muffinki

jajko 2 sztuki
olej 60 mililitrów
śmietana 30% 200 mililitrów
sok z cytryny 4 łyżki
mąka 220 gramów
cukier 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jeżyny 1 szklanka
cukier puder do posypania 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z jeżynami

W jednej misce wymieszać jajka z olejem, sokiem z cytryny i śmietaną.

W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.

Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć jeżyny.

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak