Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe
Mięso wołowe umyć, pokroić w plastry, posolić i popieprzyć do smaku. Plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.
Podawać np. z knedlami i ulubioną sałatką.
wołowina | 700 gramów |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 0.75 łyżeczki |
olej | 3 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
Mięso wołowe umyć, pokroić w plastry, posolić i popieprzyć do smaku. Plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.
Podawać np. z knedlami i ulubioną sałatką.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: