Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo prosty przepis na smaczne, wołowe mięso ;)

Składniki:

Składniki :

wołowina 700 gramów
sól 1 łyżeczka
pieprz 0.75 łyżeczki
olej 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso wołowe umyć, pokroić w plastry, posolić i popieprzyć do smaku. Plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.

Podawać np. z knedlami i ulubioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak