Duszony paprykarz z dorsza bałtyckiego z ryżem

Duszony paprykarz z dorsza bałtyckiego z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wspaniałe danie rybne pełne wartości odżywczych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • polędwica z dorsza

    400 gramów
  • jogurt naturalny

    1 sztuka
  • marchewki

    4 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • korzeń pietruszki

    2 sztuki
  • seler naciowy

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    100 gramów
  • koncentrat pomidorowy

    30 gramów
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka mielona wędzona

    1 łyżeczka
  • ryż brązowy

    300 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę, selera naciowego i cebulę kroimy w grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy do połowy wodą, dodajemy przecier i koncentrat pomidorowy. Wsypujemy paprykę słodką i wędzoną i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku. Dusimy pod przykryciem około 25 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę rybę i dusimy jeszcze 5 minut.

Dodajemy jogurt naturalny dla wspaniałego delikatnego smaku. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Trik: Balansuj kwaśny smak potraw z pomidorów dobrej jakości miodem.

Na koniec mieszamy ryż z duszonymi warzywami i dorszem.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat