Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 120 gram
wiórki kokosowe 50 gram
cukier 70 gram
masło lub margaryna 40 gram
serek mascarpone 30 gram
jajko 1 sztuka

Porada

Ciasteczka są takie delikatne, chrupiące i oczywiście co najważniejsze - kokosoweee!

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone

Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
(Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.)
Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
(W razie potrzeby delikatnie podsypać mąką. Można też formować kuleczki, które następnie należałoby spłaszczyć.)
Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
(Odstępy nie muszą być duże, ponieważ ciasteczka mocno nie urosną.)
Piec (aż będą rumiane) około 18 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:33
dobre.
Patrycja33 09.05.2018 21:24
ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak