Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

szparagi zielone 1/2 pęczku
rzodkiewki 4 szt
ogórek sałatkowy 1/2 szt
awokado 1 szt
zioła 1 mięta, bazylia, kolendra
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
płatki migdałowe 3 łyżki

Dressing

kefir 1/4 szklanki
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
olej z orzechów włoskich 1 łyżka
szalotka 1 łyżka (posiekanej)
natka pietruszki 1 łyżka (posiekanej)
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

Ze szparagów odłamałem zdrewniałe końcówki oraz główki.
Resztę za pomocą obieraczki do warzyw zrobiłem wstążki.
Rzodkiewki i ogórka pokroiłem w cienkie plasterki, obrane awokado w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszałem, dodając główki szparagów, liście ziół i musztardę francuską.
Płatki migdałów uprażyłem na suchej patelnia złoty kolor, wystudziłem.

Dressing : wszystkie składniki wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak