Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z octem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 350 G
cebula 1 Szt
koperek
pietruszka
sól i pieprz
oliwa 3 Łyżki
ocet 1 Łyżka
miód 1 Łyżeczka

Porada

Koperku i pietruszki ile kto lubi.

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z octem

Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Następnie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Do miski z ogórkami dodajemy
cebulę sól mieszamy i odkładamy by zmiekły i puściły sok. Soku nie wylewamy.
Do miseczki wlewamy oliwę ocet i dodajemy miód wszystko razem wymieszać i łączymy z ogórkami.Dodajemy koperek oraz pietruszkę pieprz jeśli trzeba to jeszcze odrobinę soli. Znowu mieszamy i odkładamy do lodówki. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.04.2018 23:27
Bardzo lubimy mizerię i często ją serwuję do obiadu , tylko u mnie lubią trochę inaczej. Twoja wygląda smakowicie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak