Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warszawska zupa piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 1 l
śmietana 25 dg
mąka tortowa 20 dg
żółtko jajek 3 sztuki
masło 20 g
ser żółty 20 g
chleb tostowy 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Warszawska zupa piwna

Mąkę, śmietanę, żółtka oraz roztopione masło wymieszać. Powoli dolewać podgrzane piwo, gotując do wrzenia i stale mieszając. Po wyłączeniu ognia zostawić na 5 minut. Dodać pokrojony chleb tostowy i starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak