Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jabłkami, pierniczkami i bitą śmietaną
Kroki postępowania
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy żeby zaczęła tężeć.
Placek wkładamy na około 2-3 godziny do lodówki.
jajko | 8 sztuk |
cukier | 8 łyżek |
mąka pszenna | 8 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 płaskie łyżeczki |
jabłka | 1 kg |
cukier | 20 dkg |
woda | 1/2 szklanki |
galaretka pomarańczowa | 1 sztuka |
śmietana | 1 sztuka śnieżka |
mleko | 200 ml |
galaretka wiśniowa | 1 sztuka |
pierniki | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: