Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z kością Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab z kością 1 kg
mąka kukurydziana 2 szk
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczki
woda 1,5 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szk
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej do smażenia 2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z kością Zewy

Schab umyć i osuszyć, pokroić między kośćmi na kotlety.
Rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
Mąkę kukurydzianą wymieszać z wodą i kurkumą ( ma być konsystencja gęstej śmietany ).
Każdy kotelt obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w tempurze i ponownie opanierować w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju i na rozgrzany kłaść kotlety.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Usmażone kotlety kłaść na kratce na kilka minut aby odpoczęły.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak