Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z rodzynkami i czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
rodzynki 5 dag
czekolada mleczna 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z rodzynkami i czekoladą

1. Najpierw wydrążamy środek jabłek.
2. Z kolei do jabłek wsypujemy rodzynki.
3. Na formę do pieczenia układamy jabłka i pieczemy do miękkości w 180 stopni przez około 20-25 minut.
4. Gdy jabłka już zmiękną kładziemy na nie po kostce czekolady. Wstawiamy ponownie do piekarnika.
5. Wyjmujemy je z piekarnika, gdy czekolada rozpuści się.
6. Gotowe!Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.03.2018 08:19
Uwielbiam takie jabłka. Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak