Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
serek topiony 200 g
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
chili Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-cebulowa

Cebule obieramy i kroimy w kostkę, czosnek siekamy i podsmażamy razem na oleju z odrobiną soli. Zeszkloną cebulę z czosnkiem zalewamy rosołem i doprowadzamy do wrzenia.

Dodajemy serki topione, pieprz i chilli, mieszamy do czasu, aż serki się rozpuszczą.

Następnie całość blendujemy na gładko, dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak