Miodowo-imbirowe żeberka

Miodowo-imbirowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    500 g
  • ząbek czosnku

    1
  • imbir

    2 cm
  • biały ocet winny

    40 ml
  • miód

    1 łyżka
  • sos sojowy jasny

    100 ml
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • suszony majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • zielona cebulka

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żeberka umyj, oczyść z błon i zbędnego tłuszczu oraz pokrój na mniejsze kawałki.
Do naczynia żaroodpornego dodaj pokrojony czosnek, imbir, świeże chili, ocet z białego wina, miód i sos sojowy.
Całość mieszaj do momentu, aż miód całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj suszoną słodką paprykę, ziele angielskie i majeranek.
Natrzyj żeberka przygotowaną marynatą i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Przygotowane żeberka posyp zieloną cebulką.
Doradca Smaku
Kiedy żeberka będą miękkie, a mięso będzie odchodzić od kości, to znak, że są gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

06.02.2018 14:35
Ulubiona potrawa mojego męża ,zabieram przepis.;)

Jagódka17

05.02.2018 20:22
Bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat