Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wieloowocowa z bitą śmietaną
Winogrona po opłukaniu oderwać od gałązek.
Ananas przekroić na pół. Wdrążyć miąższ.
Przy skórce pozostawić około 1/2 cm warstwy miąższu.
Wszystkie przygotowane owoce pokroić w kostkę łącznie z miąższem z ananasa.
Pokrojone owoce przełożyć do miski dodać kieliszek Brendy oraz sok z cytryny i delikatnie wymieszać.
W razie potrzeby dodać cukier do smaku ( ja nie dawałam cukru).Po wymieszaniu sałatke przełożyć do pucharków oraz napełnić sałatką skórki ananasa.
Całość udekorować ubitą na sztywno śmietaną.
Schłodzić w lodówce.
Podawać schłodzone.
bita śmietana;
mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodać śmietan fix.