Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z pieczarkami, ananasem, kukurydzą i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka do pizzy 300 gram
oliwa 3 łyżki
sól 1 płaska łyżeczka
drożdże suche 4 gramy
woda ciepła 3/4 szklanki
pieczarki 150 gram
olej kokosowy 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 mały słoik
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
ananas w puszce 2 plastry
kukurydza w puszce 3 łyżki
cebula 1/2 małej szt
mozzarella 1 kula
papryka czerwona 1/4 szt
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami, ananasem, kukurydzą i papryką

Do dużej miski wsypać mąkę, dodać sól, drożdże i oliwę z oliwek. Zagniatać ciasto stopniowo dolewając ciepłej wody. Następnie przykryć miskę bawełnianą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na minimum godzinę.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym.
Przygotować sos: do przecieru dodać oregano i bazylię, wymieszać.
Rozwałkować ciasto na pizzę, posmarować ją sosem. Na pizzy ułożyć pieczarki, plastry mozarelli i pozostałe składniki: kawałki ananasa, papryki, cebuli oraz kukurydzę. Wierzch posypać startym żółtym serem.
Piec przez około 12-13 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak