Szakszuka

Szakszuka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula czerwona

    1
  • papryka czerwona

    1/2
  • papryczka chili

    2
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • kmin rzymski

    1 łyżeczka
  • Przyprawa harissa

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • woda

    100 ml
  • szpinak

    1 garść
  • jajka

    3
  • pomidorki koktajlowe

    2
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż: czosnek, czerwoną cebulę, czerwoną paprykę oraz pokrojone papryczki chili.
Kiedy warzywa będą miękkie, dodaj cukier, pomidory z puszki i wodę. Całość dopraw solą morską, kolorowym pieprzem, kminem rzymskim i wędzoną papryką. Dodaj harissę i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Dodaj pokrojony i umyty szpinak, koktajlowe pomidorki i wbij jajka.
Patelnię przykryj pokrywką na około 4-5 minut. Zdejmij z ognia, gdy jajka będą ścięte.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

23.01.2018 10:02
Smakowity i kuszący posiłek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat