Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

5.0
(54)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny
500 g
cukier brzozowy
2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
maliny świeże
50 g
mięta
4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

Maliny zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cukier, miętę i miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji musu. Mus przecieramy przez sito, żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozprowadzamy w 50 ml gorącej wody, po czym odstawiamy do wystudzenia. Zimną żelatynę łączymy z jogurtem. Całość przekładamy do plastykowanych kubeczków. Do każdego wrzucamy po kilka malin, wciskając je delikatnie w jogurt. Kubeczki odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem kubeczka wkładamy do ciepłej wody, co ułatwi nam wyjęcie panna cotty. Wyłożoną panna cottę polewamy musem malinowym.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak