Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierniki 200 gram
jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
olejek wanilinowy 1 łyżeczka
ser twarogowy 1,5 kg
budyń waniliowy 1 opakowanie
kasza manna 4 łyżki
olej rzepakowy 6 łyżek
marcepan 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony...

forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki (zamiast pierniczków można dodać inne ulubione ciastka)

jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia

dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania

masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę

piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc - bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny sernik, jest bardzo łatwy do wykonania, jedyny jego mankament to taki, że szybko znika z talerza..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 17.01.2018 19:26
mmm...z pierniczkami, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak