Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Forma 28 x 28 cm, masa

serek waniliowy 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 gram
cukier puder 1 i 1/4 szklanki

Dodatkowo

galaretka 2 opakowania
woda 900 ml

Ponadto

herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką

Galaretki należy rozmieszać w 900 ml gorącej wody i ostudzone schłodzić w lodówce, aby lekko stężały.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Serek zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z żelatyną.
(Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.)
Formę wysłaną papierem do pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami.
Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki.
Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.
Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:42
smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak