Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

marynowany bakłażan

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 kg
czosnek
1,2 główki
sól
1,5 łyz
Sklep Prymat
ocet
1 szkl
olej
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany bakłażan

bakłażan ymyć oikroić na plastry wzdłuż, a potem w paski, użłożyć w misce, posypać 1 łyz soli i zostawic na noc. Odlac powstały sok. Ząbki czosnku pokroić w plastry pokroić na połowy. Zagotować ocet z solą włożyć bakłażan i gotowac ok 15 min. wyjąc łyżką cedzakowa. Układać bakłażany w słoikach posypać natką i czosnkiem, zalac lekko podgrzanym olejem. Zamknąc i przechwoywać w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.07.2011 12:06
lubię bakłażany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak