Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe na bogato

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kotlety schabowe 5 szt,
parówki cielęce 5 szt,(cienkie)
papryka czerwona 1 szt,
ser żółty 5 słupków,
ogórki konserwowe chrzanowe,
sól i pieprz do smaku,

dodatkowo;

majonez 4 łyżki,
musztarda 2 łyżki,
ketchup pikantny 1 łyżka,
jajko 2
mleko 1/4 szkl,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka pszenna 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe na bogato

Kotlety schabowe opłukać ,osuszyć a następnie rozbić przez folie.
Lekko oprószyć solą i pieprzem.
Następnie posmarować majonezem wymieszanym z musztardą i odrobiną ketchupu.
Na każdym rozbitym płacie ułożyć przekrojone wzdłuż parówki cienkie cielęce , ogórki w zalewie musztardowo - chrzanowej pokrojone w słupki , słupki żółtego sera oraz paseczki oczyszczonej papryki czerwonej.
Każdy przygotowany płat zwinąć ciasno w roladę.
Panierować w jajku z dodatkiem mleka a następnie w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym ( na małym ogniu )na złoty kolor z każdej strony.
Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 10:35
dobre mieso.
bietka 08.12.2017 10:07
Na pewno pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak