Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem
Kroki postępowania
Przygotować formę o wym. 20x32 cm posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem pergaminowym. Do formy wlewać ciasto kakaowe i białe naprzemiennie, posypać bułką tartą.
margaryna | 25 dkg |
cukier | 25 dkg |
cukier waniliowy | 1 szt |
jajko | 6 szt |
kakao | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 35 dkg |
białko | 3/4 szkl |
cukier | 3/4 szkl |
wiórki kokosowe | 15 dkg |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
agrest | 1 kg |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: