Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-pyszne gołąbki z sosem ze świeżych pomidorów...
mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą
porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki
układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna
wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 40 minut, gołąbki wyjmuję jak dobrze wystygną, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu
na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, wlać zmiksowane pomidory, dać kostki rosołowe, chili i gotować z 5 minut co jakiś zamieszać
gołąbki włożyć do sosu - gołąbki z szybkowara są smaczne, aromatyczne i szybko można mieć przygotowane, nam smakują i na ciepło i tez na zimno........SMACZNEGO!!!