Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19

odc. 19 Doradca Smaku

Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • jajka

    2 szt.
  • cukier

    70 g
  • drożdże suche

    4 g
  • czekolada gorzka

    starta
  • maliny

    150 g
  • olej

  • maślanka

    300 l
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista

  • cukier z prawdziwą wanilią

  • owoc jałowca

  • papryka ostra Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19
Masa: Do mąki dodać szczyptę soli, cukier, wiórki czekoladowe, a następnie wymieszać. Dodać pokruszone drożdże, maślankę, dwa jajka i śmietanę, doprawić ostrą papryką. Energicznie wymieszać.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19
Formę do muffinek posmarować masłem i wlać do niej ciasto. Formy z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 165 °C na 25 minut.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19
Sos owocowy: do rondla wrzucić maliny i gotować na małym ogniu, dodać cukier z wanilią i owoce jałowca, gotować kilka minut.
Krok 4 - Doradca Smaku VII: Pikantne muffiny z czekoladą, odc. 19
Gotowe muffiny podawać z sosem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

05.10.2017 09:00
Fantastyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat