Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z białej kapusty z papryką czerwoną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1/2 szt,
papryka czerwona 1 szt,
ziemniaki 3 szt,
cebula 1 szt,
masło klarowane 3 łyżki,
kminek Prymat 1/2 łyżeczki,
woda zimna 2 litry,
bulion warzywny 2 kostki,
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 2
kiełbasa 300 g,
sól do smaku
ocet do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,

zasmażka;

masło 3 - 4 łyżki,
mąka pszenna 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z białej kapusty z papryką czerwoną

Paprykę opłukać usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę.

Kapustę podzielić na ćwiartki a następnie poszatkować.

Ziemniaki obrać opłukać , pokroić w kostkę.

Do garnka włożyć masło klarowne a następnie dodać obraną pokrojoną cebule podsmażając ją do zeszklenia.

Do cebuli dodać kminek a następnie dolać wodę i 2 kostki rosołowe.

Dodać kapustę , ziemniaki oraz pokrojoną paprykę.

Gotować na małym ogniu dodając przyprawy.

Do zupy dodać podsmażoną kiełbasę.

Zupę zagęścić zasmażką zrobioną z masła i mąki.

Gotową zupę doprawić do smaku solą i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:22
Dobra zupa.
Ewelina1991 01.10.2017 09:48
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak