Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jabłek i selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
seler naciowy 300 g
bulion warzywny 1 l
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz
mąka ryżowa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jabłek i selera

Jabłka i seler naciowy pokroić na małe kawałki i gotować w bulionie warzywnym do miękkości. Następnie całość dokładnie zmiksować. Dodać 1-2 łyżki maki ryżowej aby zagęścić zupę. Doprawić sola i pieprzem. Na talerzu polać oliwa z oliwek i udekorować listkami selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 08:12
Na pewno smaczna. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak